Het leven van een florista barista

Iedereen weet wel wat een barista doet: allerlei soorten koffie deskundig en liefdevol bereiden en serveren. Weet je dan ook wat een florista barista is? Dat is Kimberly: zaakvoerder van koffiebar/bloemenwinkel Belle Fleur! Zij schakelt de hele dag handig tussen bloemen en koffie. Want bij Belle Fleur kun je niet alleen terecht voor bloemen en planten, maar ook voor een kopje koffie met zoete of hartige lekkernijen.

Barista met hart voor bloemen

’s Morgensvroeg gaat florista barista Kimberly langs de groothandel voor verse bloemen en planten. Ze controleert hun kwaliteit en schikt ze zorgvuldig in het bloemengedeelte van de winkel. Daarnaast zorgt ze ervoor dat de bloemenabonnementen tijdig aan huis worden geleverd. Ze zet de koffiemachines aan, vult ze de toonbank met heerlijk gebak en bereidt ze zich voor op de eerste klant. Zoals het een echte barista betaamt, geniet ze van het lekkere aroma van verse koffie – vermengd met de zalige geur van bloemen.

 

Het is nooit saai als florista barista

Als barista kom je met veel mensen in aanraking, die vaak graag een babbeltje slaan. Bovendien lokt de combinatie met bloemenwinkel veel klanten. Daarom rekent Kimberly op haar collega-barista’s om iedereen vlot verder te helpen. Het ene moment maakt ze een prachtig boeket of bloemstuk voor een klant. Het volgende bereidt ze een overheerlijke cappuccino met marshmallows als topping. Of pikt ze een bijscholing voor barista’s mee om nieuwigheden te leren. Het leven van een florista barista wordt nooit saai!

Een florista barista heeft haar handen vol.
Volg florista barista Kimberly op een drukke dag.

Veelzijdige barista

Florista barista Kimberly houdt de voorraad Java-koffiebonen, verse room, vrolijke toppings, … nauwgezet in het oog en bestelt tijdig nieuwe. Ze bakt heerlijke pannenkoeken en maakt zelf soep die de barista’s als lunch serveren met knapperig brood. Daarnaast zoekt ze bij de groothandel nieuwe potten en decoratie voor het volgende seizoen uit en vult ze de verzorgingsproducten aan. En ’s avonds krijgt de hele koffiebar/bloemenwinkel een grondige poetsbeurt. Het leven van een florista barista staat duidelijk nooit stil!

Zie je de barista’s van Belle Fleur graag zelf eens aan het werk? Kom dan zeker langs voor een hapje en een drankje of een bloempje!
Vorige

Een vraag
of reserveren?

Laat van je horen. Je krijgt zo snel mogelijk antwoord.

Op welke manier kunnen we je helpen? *