De voordelen van bloemen in huis

Bloemen zijn veel meer dan alleen maar fleurige decoratie. Wist je dat ze ook voor een goed humeur zorgen én stress verlichten met hun kleuren en geuren? Het enige dat je moet doen is je huis regelmatig opfleuren met een boeket verse bloemen – zoals met een bloemenabonnement van Belle Fleur. In deze blog ontdek je meer over het gunstige effect van bloemen op je gemoed. En welke bloemen je daarvoor het beste in huis haalt

Bloemen prikkelen je zintuigen

Heerlijk, bloemen geven je gewoon meteen een goed gevoel, zonder dat je zelf iets hoeft te doen – behalve dan naar hun mooie vormen en kleuren kijken en hun heerlijke geur opsnuiven. Bloemen prikkelen je zicht en je reukvermogen. De opgewekte kleuren en de zalige geuren maken je vrolijk. Het is dan ook belangrijk dat je je bloemen goed verzorgt. Zet ze altijd in een schone vaas en verwen ze met vers water en de nodige voeding. Zo geniet jij langer van hun schoonheid.

Bloemen maken je gelukkig

Nog een voordeel van bloemen: ze verhogen je concentratie met maar liefst 20%. Je wordt dan productiever en voelt je beter. De ideale ingrediënten voor een goede (werk)dag dus! Bovendien doen bloemen je meteen denken aan de natuur. Dankzij die connectie voel je je gezond en gelukkig. Zet dus zeker een boeket van je favoriete seizoensbloemen in je slaapkamer. Dan ga je opgewekt slapen en word je goedgeluimd wakker.

Deze prachtige bloemen halen je meteen uit je dipje:

• Orchidee

• Varen

• Lavendel

• Rozen

• Lelietje-van-dalen

 

Natuurlijk zijn er nog veel meer bloemen en planten die je dag goed maken. Te veel om op te noemen. Kom dus zeker eens langs voor een leuke plant of een kleurrijk boeket! Of zet jezelf of iemand anders maandenlang in de bloemetjes met een bloemenabonnement.

Vorige

Een vraag
of reserveren?

Laat van je horen. Je krijgt zo snel mogelijk antwoord.

Op welke manier kunnen we je helpen? *