Planten als decoratie

Druk, druk, druk… We lopen van hot naar her. Vast herkenbaar. En dan kom je graag thuis in een oase van rust. Een groene oase bij voorkeur. Oh, de tijd om al dat groen te onderhouden heb je niet? Geen nood, er zijn ook decoratieplanten die weinig onderhoud vragen en toch langer leven. Die deelt Belle Fleur graag met jou.

Hoe kies je de juiste decoratieplant?

Planten als decoratie zijn niet alleen goed voor je humeur, ze hebben daarnaast ook een luchtzuiverende functie. Natuurlijk gedijt niet elke plant evengoed in elke omgeving. En dus maak je best vooraf enkele afwegingen. Belle Fleur zet ze voor je op een rijtje:

 

  1. Waar ga je de plant zetten? Krijgt hij een plekje met veel zonlicht bij het raam of wordt z’n nieuwe woonplaats eerder donker?
  2. Hoeveel tijd heb jij om de plant te verzorgen?
  3. Kies je voor een grote of een kleine plant?
  4. Plaats je de plant op de grond of op een tafel of kast? Of wat dacht je van een hippe hangplant?
  5. Hoe vochtig is de kamer waar de plant komt? Spreekt voor zich dat je voor een badkamer een andere decoratieplant kiest dan voor een slaap- of woonkamer.
Geen groene vingers? Ga dan voor een plant die weinig verzorging vraagt. Denk aan een cactus of vetplant. Deze hebben weinig water nodig, ze kunnen tot wel een maand zonder water. Een klassieker hier is de Sanseveria Cylindrica of een Sanseveria Zeylanica. Ook wel vrouwentong genoemd. Zowel op het gebied van vocht en licht, als naar temperatuur toe, stelt deze decoratieplant weinig eisen. Of misschien is de Zamioculcas iets voor jou? Deze plant heeft prachtige, groen glimmende bladeren. Steeds populairder trouwens, aangezien hij zeer weinig water vraagt. Een keer vergeten kan dus geen kwaad. Nog een voordeel, ook een donker hoekje kan voor deze decoratieplant geen kwaad.

Plant als decoratie: speel met vorm & kleur

Decoratieplant gekozen? Check. Volgende stap is de gepaste pot kiezen. De grootte is één ding. Je kan daarnaast ook eindeloos gaan spelen met vormen en kleuren om de juiste sfeer te creëren. Bohemian look & feel? Dan is een macramé planthanger echt iets voor jou. Of kies voor een rieten mand naast je rotan stoelen. Ibiza vibe gegarandeerd. Wind in de haren, zon op je snoet… Voel je het al?

 

Meer tips & trends rond planten als decoratie? Die vind je bij Belle Fleur in Diest. Welkom!

Vorige

Een vraag
of reserveren?

Laat van je horen. Je krijgt zo snel mogelijk antwoord.

Op welke manier kunnen we je helpen? *